Agoraquest Logo
The only place for the Sony Enthusiast Free Member Registration | Login | Contact Us | Quick Search Forum   
Main Menu
  • Home
  • Topics
  • Forums
  • Reviews
  • The Top
  • Web Links
  • File Downloads
  • Photo Gallery
  • Archived Articles
  • Media Center
  • Useful Sections
  • Sony Issues
  • Sony Alerts
  • Senior Members
  • Premium Members
  • eBay Sony Auction
  • Search Site
  • About Us
  • Recommend Us
  • Members List
  • Bookmark this Page

    Additional Features
  • Linking to Us
  • Owner Manuals
  • Calender of Events
  • Contact Us
  • Stock Market
  • Agorasearch
  • Break It Down Blog

  • Sponsors




    Who's Online
    Currently Online
    Visitors:256
    Members:0
    Total of:256 users

    MemberLogged
    Most Online Users
    Visitors:980
    Members:1
    Total of:981 online users
    October 17, 2013, 10:29 pm

    Your Current Status
    You are Anonymous user. Register for free by clicking here.

     Inbox
    Log in to check your private message


      
    Moderated By: Maxxwire
    Agoraquest Forum Index » » Amp/Receiver/Speakers/Connections/Cables
      
    STR-DA7100ES and new HDMI board Dashboard
    Replies: 18 | Views: 10,417
    Last Reply: December 27, 2011, 11:37 am

    View Printable Version of this thread
    Members below have participated in this thread
    jehill | Mr_Mod | SonyCIS | SNY4ME | submariner | siebelink1 | Fluggo |
    This thread topic spans 2 pages - You are currently on page 2
    1 | 2 )
    Search other threads for related issues/solutions: or use Advance Forum Search
    Get the latest Exclusive Sony News by Joining our RSS Feed or Get RSS Via Email
    Author STR-DA7100ES and new HDMI board
    Fluggo

    Rank: Sony Fan


    Joined: Sep 28, 2011
    Posts: 5
    From: Sweden

      Posted: 2011-12-27 04:21

    So maybe this board is still availible for order from Japan ?

    Can someone here help us out with contacts and so on ?


       


    Fluggo

    Rank: Sony Fan


    Joined: Sep 28, 2011
    Posts: 5
    From: Sweden

      Posted: 2011-12-27 04:44

    Hello
    I just found this ILINK board at EET Nordic . They are now checking what rev and firmware level it is on the board and will get back to me later today or tomorrow.. I'll post again as soon as I hear anything..

    But as you have to move IC3001 from the old board over to the new it seems that you must flash the board with the new firmware after swapping the ILINK board or it will still be att the old firmware level.


       
    submariner

    Rank: Sony Addict


    Joined: May 03, 2008
    Posts: 214
    From: UK

      Posted: 2011-12-27 10:53

    • Member Quote

    On 2011-12-27 04:44, Fluggo wrote:
    Hello
    I just found this ILINK board at EET Nordic . They are now checking what rev and firmware level it is on the board and will get back to me later today or tomorrow.. I'll post again as soon as I hear anything..

    But as you have to move IC3001 from the old board over to the new it seems that you must flash the board with the new firmware after swapping the ILINK board or it will still be att the old firmware level.



    Although I find this really wierd - namely pulling out on old component to exchange a part on a new assembly - why would you do that?? ;

    However it does ring a bell. After Sony found the new 'HDMI' board for me and fitted it; they were not going to celebrate until they had 'flashed the 'new' board with the firmware upgrade'.

    Come to think of it the iLink board description also joggles the old memory banks; as I think I remember feeling how can I test that they have put back the iLink board properly [i.e. does it still work]  if I have no ilink components to test it with.. I think I just accepted it and said well it will be no loss if it can't use iLink as I don't use it and 1080p over HDMI is a must.


       
    jehill
    Premium Member

    Rank: Sony Senior Advisor


    Joined: Mar 13, 2003
    Posts: 14283
    From: Sewell, NJ

      Posted: 2011-12-27 11:37

    Here is how to enter the SPECIAL MEMU MODE on the STR-DA7100ES to check the "HDMI controller version":
      
    SPECIAL MENU MODE

    1. Press the I/O button to turn on the main power, then while pressing the [MEMORY/ENTER] button, press the [MUSIC], [INPUT MODE] and [MOVIE] buttons in order within a second of each other.

    2. The message “MENU SPECIALIZED!” appears.

    3. Each time the [MENU] dial is turned clockwise, the item is switched.

    4. To release from this mode, while pressing the [MEMORY/ENTER] button, press the [MUSIC], [INPUT MODE] and [MOVIE] buttons in order again within a second of each other.

    5. The message “MENU SPECIALIZED OFF” appears.

    [ This message was edited by: jehill on 2011-12-27 11:54 ]


       
    This topic thread spans 2 pages - You are currently on page 2
    1 | 2 )


    Advance Features
      
    Jump To:
    Locations 
of visitors to this page


    All logos and information in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters. This website www.agoraquest.com, Claudio Meira and Agoraquest, LLC is not tided in any form to the Sony Corporation (www.sony.com). This unoffical website is just place where Sony products are reviewed among the general public. Sony is a registered of Sony, Inc. "PlayStation", "PlayStation2", the PlayStation "PS" logo, and all associated logos/graphics. "Agoraquest, LLC" and "agoraquest.com" are associated exclusively with agoraquest.com, and are NOT associated in ANY way with Sony Electronics, Inc. To view the privacy policy, please click here and to view the terms of use, please click here. If you have any further questions, please contact using our online form.