Agoraquest Logo
The only place for the Sony Enthusiast Free Member Registration | Login | Contact Us | Quick Search Forum   
Main Menu
  • Home
  • Topics
  • Forums
  • Reviews
  • The Top
  • Web Links
  • File Downloads
  • Photo Gallery
  • Archived Articles
  • Media Center
  • Useful Sections
  • Sony Issues
  • Sony Alerts
  • Senior Members
  • Premium Members
  • eBay Sony Auction
  • Search Site
  • About Us
  • Recommend Us
  • Members List
  • Bookmark this Page

    Additional Features
  • Linking to Us
  • Owner Manuals
  • Calender of Events
  • Contact Us
  • Stock Market
  • Agorasearch
  • Break It Down Blog

  • Sponsors




    Who's Online
    Currently Online
    Visitors:244
    Members:0
    Total of:244 users

    MemberLogged
    Most Online Users
    Visitors:980
    Members:1
    Total of:981 online users
    October 17, 2013, 10:29 pm

    Your Current Status
    You are Anonymous user. Register for free by clicking here.

     Inbox
    Log in to check your private message


      
    Moderated By: claudio
    Agoraquest Forum Index Television Configuration
      
    Blurry non HD picture Dashboard
    Replies: 14 | Views: 2,281
    Last Reply: September 18, 2006, 5:31 pm

    View Printable Version of this thread
    Members below have participated in this thread
    Toli | Cmnore | purplengold14 |
    Search other threads for related issues/solutions: or use Advance Forum Search
    Get the latest Exclusive Sony News by Joining our RSS Feed or Get RSS Via Email
    Author Blurry non HD picture
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-08-27 16:44

    Just got the Sony KDS-60A2000. This is the 60 inch model. The Hi Def pictures are really nice. I can't say the same about the non Hi Def channels. The vast majority are somewhat blurry, especially faces which are not sharp or really clear. I had a 30 inch Sony Trinitron and the faces and backround were much sharper. The picture is almost akin to when you tape a dvd on a very slow speed.

    This TV is connected using an HDMI cable from a Direct TV Hi Def box from satellite dish.

    Is this normal? What could be the cause of this, the picture size? Is there anything i can do to fix this? Do plasmas recieve non Hi Def pictures better?

    Thank you for any help on this matter.

    [ This message was edited by: purplengold14 on 2006-08-27 16:46 ]

    [ This message was edited by: purplengold14 on 2006-08-27 16:51 ]


       


    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-08-27 19:43

    purplengold14,

    How is the box set to output non-HD channels, in thier native format or at a set resolution? Whichever way it is set, try the other way, you may see an improvement.

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-08-28 09:39

    Toli,

    Thank you very much for the tip. When you say box I'm assuming you mean my Direct tv satellite box. Is there a switch on it labeled non-hi def channel or is there some type of menu i have to access? I'm at work now and will attempt your fix when I get home.

    Purplengold14

    [ This message was edited by: purplengold14 on 2006-08-28 09:40 ]


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-08-28 10:37

    purplengold14,

    It is probably a setting in the box's video menu. What model DIRECTV receiver do you have?

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-08-28 11:41

    Toli,

    I called home and they said the reciever has Direct tv reciever H-10 on it. I hope this is all you need. If not i will do it myself when i get home at 5:30. Please advise and thank you very much for your efforts Toli.

    Purplengold14


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-08-28 16:48

    purplengold14,

    First, set the proper FORMAT (format button on front of receiver) for your TV with the format button on the front of the H-10. Then, press the RESOLUTION button on the front of the H-10 to cycle through all resolutions to find the one that works best with your TV.

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-08-30 09:54

    Toli,

    On my satellite reciever, it has a power buttom, then a led lite list of 480p, 720p and 1080i. The 1080 is always lite because this tv converts signal to 1080. Next it has these buttons, resolution, then guide, then menu, then select, then active, then information and lastly exit. There is no format button.

    Can i do what you ask using the buttons i have available?

    Thanks again for your input.

    Purplengold14.


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-08-30 13:10

    purplengold14,

    Yes, with the resolution button. It will cycle through available formats. See pp. 34-35 of the H-10's user manual.

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-09-01 09:13

    Toli,

    Thanks for all your work and help. I will attempt the instructions this Saturday. I'll post here and tell you how it went.

    Purplengold14


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-09-01 11:19

    purplengold14,

    Please let us know how it works out. If you have any trouble, just post back, or drop me an email.

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-09-12 09:08

    Toli,

    I did cycle through the various modes in the box. It had no appreciable effect on the picture. When I had my new satillite installed this week to get local channels in hi-def the tech said he has a 70 inch screen(not a Sony) and he said large screen pictures in non-hi def are a little blurry because of the screen size, so maybe thats just how it is. I dont know.


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-09-12 09:52

    purplengold14,

    Have you tried a component connection instead of HDMI, just to see if there may be an improvement?

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    purplengold14

    Rank: Sony Fan


    Joined: Aug 27, 2006
    Posts: 7
    From:

      Posted: 2006-09-13 10:30

    Toli,

    Excuse my ignorance but you will have to be more specific with me. In other words lead this dummy by the hand. Tell me what you mean by component conection and what i should do.

    Purplengold14


       
    Toli
    Moderator
    Premium Member

    Rank: Sony Master


    Joined: Oct 20, 2003
    Posts: 8509
    From: Winthrop Harbor, IL USA

      Posted: 2006-09-13 10:35

    purplengold14,

    A component connection uses a cable with three RCA connectors on each end, like this; .

    Toli


    -----------------
    KDL-52XBR6 w/Salamander Archetype TV65,STR-DA7100ES,BDP-S1,DVP-NS9100ES,DIRECTV HR21,Panamax 5510-PRO ACRegenerator & M1500-UPS;Klipsch:KSF-10.5(2),KSF-C5,KSF-S5(4-2),KSW-15; glass toslinks,Pure Silver i-Link & HDMI,PS3,Harmony 880 Pro


         
    Cmnore

    Rank: Sony Buff


    Joined: Mar 02, 2005
    Posts: 21
    From: Idaho

      Posted: 2006-09-18 17:31

    I, too have recently purchased this same set. I love it!

    As for your issues with pixellation:

    I noticed that there was a HUGE improvement if I didn't attempt to blow everything up to fit the screes(in 480i/480p). There is an aspect ratio button on the remote. It will cycle through a few modes like zoom - widezoom - normal - fullscreen(?). Cycle through these until 480 pictures look 4x3 again. This set has a 16x9 aspect ratio, and when you blow up a std. def picture to 16x9, it looks...well, crappy.

    Another option is to play with the DRC(Digital Reality Creation) settings. This is Sony's circuitry and software that is supposed to improve the 480 image when it is blown up onto the BIG screen.

    I haven't even bought component(R-G-B) cables yet, so I am feeding a 480i signal to my set from my DVD player, and it looks pretty good! I watched 'Into the Blue' last night, and Jessica Alba's bikini lines looked painfully real! I purchased a DVP-NS3100ES along with the set, but I'm still awaiting delivery of my HDMI cables before I can try out its' upscaling abilities. Anyone tried this or the 9100ES with this set yet? Thoughts?


       
    Advance Features
      
    Jump To:
    Locations 
of visitors to this page


    All logos and information in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters. This website www.agoraquest.com, Claudio Meira and Agoraquest, LLC is not tided in any form to the Sony Corporation (www.sony.com). This unoffical website is just place where Sony products are reviewed among the general public. Sony is a registered of Sony, Inc. "PlayStation", "PlayStation2", the PlayStation "PS" logo, and all associated logos/graphics. "Agoraquest, LLC" and "agoraquest.com" are associated exclusively with agoraquest.com, and are NOT associated in ANY way with Sony Electronics, Inc. To view the privacy policy, please click here and to view the terms of use, please click here. If you have any further questions, please contact using our online form.