Agoraquest Logo
The only place for the Sony Enthusiast Free Member Registration | Login | Contact Us | Quick Search Forum   
Main Menu
  • Home
  • Topics
  • Forums
  • Reviews
  • The Top
  • Web Links
  • File Downloads
  • Photo Gallery
  • Archived Articles
  • Media Center
  • Useful Sections
  • Sony Issues
  • Sony Alerts
  • Senior Members
  • Premium Members
  • eBay Sony Auction
  • Search Site
  • About Us
  • Recommend Us
  • Members List
  • Bookmark this Page

    Additional Features
  • Linking to Us
  • Owner Manuals
  • Calender of Events
  • Contact Us
  • Stock Market
  • Agorasearch
  • Break It Down Blog

  • Sponsors




    Who's Online
    Currently Online
    Visitors:169
    Members:1
    Total of:170 users
    MemberLogged
    Maxxwire36.2 min
    Users will be removed if they logged out or are inactive for 35 minutes

    Most Online Users
    Visitors:980
    Members:1
    Total of:981 online users
    October 17, 2013, 10:29 pm

    Your Current Status
    You are Anonymous user. Register for free by clicking here.

     Inbox
    Log in to check your private message


      
    Moderated By: claudio
    Agoraquest Forum Index Television Configuration
      
    Getting rid of all edge enhancements? Dashboard
    Replies: 3 | Views: 1,354
    Last Reply: August 25, 2006, 6:35 pm

    View Printable Version of this thread
    Members below have participated in this thread
    andyross | SteveG103 |
    Search other threads for related issues/solutions: or use Advance Forum Search
    Get the latest Exclusive Sony News by Joining our RSS Feed or Get RSS Via Email
    Author Getting rid of all edge enhancements?
    SteveG103

    Rank: Sony Buff


    Joined: Aug 06, 2006
    Posts: 17
    From: New York

      Posted: 2006-08-24 20:11

    Thats what i want, right? Thing is i adjusted the VMOF all the way to VMMX to 0 now that takes care of the SVM.

    But thing i want want to know is since i have sharpness in the user menu set to 0 do i want to go into service and lower SSH0,SSHP and SHMX also? right now in service there settings are SSH0-25, SSHP-30. SHMX-15. Thing is when i lower them to 0 i dont notice any difference using the avia disc.

    But a wierd thing i noticed is when i lower those 3, SHPF , (had it set to 0 then to 3 after reading up on here) it seems to create double lines when set to 3 now, but if i lower it to 0 the lines go away. weird thing is i didnt notice it until i was doing the white level adjustments on AVIA. The two lines at the bottom of the steps had an extra "ghos" line on each side of them, and it only seems to happen when i have those other 3 parameters set to 0.

    Anybody have any idea whats up? Do i want to still keep SSHO and those other settings at the defaults even tho sharpness is set to 0 on the user menu?


       


    andyross

    Rank: Sony Legend


    Joined: Mar 09, 2004
    Posts: 1093
    From: Schaumburg, IL

      Posted: 2006-08-25 17:09

    What is the model number? Different TV's have different settings.

    -----------------
    Sony KDL-46EX700, Onkyo TX-NR609, Sony BDP-S370, WDTV Live Streaming, Motorola DCT-6412, RCA RCRP05B.


         
    andyross

    Rank: Sony Legend


    Joined: Mar 09, 2004
    Posts: 1093
    From: Schaumburg, IL

      Posted: 2006-08-25 17:13

    If you have 2170P-3/SYSM, that is another sharpness control. A setting of 0 or 1 gives a boost near SD's top, then cuts. 2 gives a wide boost. 3 appears to be flat. This setting will vary depending on the video input, video mode (480i etc..) and picture mode (Vivid etc..).

    2170P-3/LTLV is another edge enhancement, where 0 is off. It has many settings as above.


    -----------------
    Sony KDL-46EX700, Onkyo TX-NR609, Sony BDP-S370, WDTV Live Streaming, Motorola DCT-6412, RCA RCRP05B.


         
    SteveG103

    Rank: Sony Buff


    Joined: Aug 06, 2006
    Posts: 17
    From: New York

      Posted: 2006-08-25 18:35

    Sorry! forgot the model #



    It's a KV-27FS100L



    AKA the TV that Sony decided to change the names of almost all the parameters in the service menu.

    Doesn't have any SYSM settings tho. Unless they renamed it.

    [ This message was edited by: SteveG103 on 2006-08-25 18:38 ]


       
    Advance Features
      
    Jump To:
    Locations 
of visitors to this page


    All logos and information in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters. This website www.agoraquest.com, Claudio Meira and Agoraquest, LLC is not tided in any form to the Sony Corporation (www.sony.com). This unoffical website is just place where Sony products are reviewed among the general public. Sony is a registered of Sony, Inc. "PlayStation", "PlayStation2", the PlayStation "PS" logo, and all associated logos/graphics. "Agoraquest, LLC" and "agoraquest.com" are associated exclusively with agoraquest.com, and are NOT associated in ANY way with Sony Electronics, Inc. To view the privacy policy, please click here and to view the terms of use, please click here. If you have any further questions, please contact using our online form.